موضوعات آموزش
- آشنایی با سخت افزارهای رایانه
- آموزش الکترونیک
- آموزش CSS
- آموزش HTML
- آموزش PHP
- آموزش برنامه نویسی
- آموزش پزشکی
- آموزش شبکه
- آموزش عکاسی
- آموزش کامپیوتر
- آموزش هنر های دستی
- اشعار زیبا
- بیوگرافی هنرمدان
- پرکاربردترین نکته ها برنامه نویس
- ترفندهای رایانه
- تست هوش و روانشناسی
- تصاویر جالب انگیز
- تصاویر عاشقانه
- تعبیر خواب
- دانش فنی مکانیک خودرو
- سورس کدهای آماده
- ضرب المثلها
- طالع بینی
- طب سنتی
- فال و استخاره
- لطیفه
- مرجع خطاهای رایانه
- موتورسیکلت
- آشنایی با آموزشی عکاسی در مو...
- چگونه با یک دوربین نیکون از ...
- ترفندهای عکاسی در برف با دنا...
- کنون یا نیکون مسئله این است؟...
- ۶ علت اصلی شارپ نبودن تصاویر...
- آموزش فیلم برداری و تنظیمات ...
- آموزش گرفتن تایم لپس Time-la...
- 5 اشتباهی که عکاسان هنگام وی...
- قابلیت Active D-Lighting و ث...
- آشنایی با عکاسی HDR (دامنه ر...
- آشنایی با عکاسی HDR (دامنه ...
- 30 مورد از بهترین لنزهای منا...
- آموزش عکاسی به سبک ضد نور یا...
- آموزش استفاده از رینگ معکوس ...
- تاثیر فیلترها بر روی عکسهای...
- آموزش 20 تکنیک و قانون کادر ...
- آشنایی با حالتها و انواع فکو...
- آشنایی با حالتها و انواع فکو...
- آموزش با تنظیمات پایه در Ado...
- مقایسه جامع عکاسی با فرمت RA...
- آشنایی و کاربرد هیستوگرام در...
- کالیبر دقیق سیستم فوکوس خودک...
- تنظیم و درک تعادل رنگ سفیدی ...
- آموزش و درک مفهوم شفافیت، وض...
- دانلود کتاب آموزش فوکوس، نور...
- عکاسی گلامور و پورنوگرافی چی...
- ۸ باور اشتباهی که باید در زم...
- دوربین دیجیتال را بشناسیم - ...
- آشنایی با کاربرد انواع فیلتر...
- راهنمای عکاسی از منظره...

مرورگر شما: Unknown Browser

کشور شما: United States

موقعیت شما: 54.173.237.152
بازدید دیروز: 0
بازدید کننده دیروز: 0
بازدید امروز: 101
بازدید کننده امروز: 59
بازدید کل تا به امروز: 2927035
آموزش > آموزش عکاسی >
در قسمت قبل شما با تکنیک عمومی ثبت عکس به صورت HDR را فرا گرفتید و آموختید که چگونه یک عکس HDR را در نرم افزار های مختلف ایجاد و ویرایش و زخیره کنید. امروز قصد داریم تا یک راه کوتاهتر اما ساده و کار آمد را به شما آموزش دهیم تا بتوانید تنها در کمتر از یک دقیقه اقدام به ثبت یک عکس زیبا HDR توسط دوربین های نیکون کنید. در ادامه با من همراه باشید تا به شما چگونگی کار با تنظیمات HDR در دوربین های نیکون را آموزش دهم.
همواره به دلیل بالا بودن گستره رنگ خیره کننده، وضوح بسیار بالای تصاویر، امکانات بسیار بسیار وسیع بههمراه کیفیت ساخت بینظیر دوربینهای نیکون اکثر عکاسان منظره، حیات وحش، نجومی، پرتره، ورزشی، خبری، مستند و... با محصولات این شرکت بخصوص D3400، D5300، D7200، D500، D810، D850 و D5 کاملا آشنا هستند. اما کمتر کسی از وجود این امکانات و یا کاربرد اکثر این گذینهها و تنظیمات وسیع دوربینهای شرکت نیکون اطلاعی دارد. به همین دلیل بر آن شدم تا شما را با تکنیک عکاسی HDRیکی از کاربردیترین امکانات روی دوربینهای نیکون آشنا سازم تا بتوانید تصاویری هر چه واضحتر و زیباتری را به ثبت برسانید.
1- آماده سازی دوربین:
ابتدا می بایستی دوربین را بر روی یک سه پایه قرار دهید و سپس اقدام به کادر بندی صحنه عکاسی خود نماید. اگر هنوز با تکنیک کادر بندی آشنایی ندارد مطلب " آموزش 20 تکنیک و قانون کادر بندی ( ترکیب بندی ) در عکاسی که عکس های شما را بهتر می کنند " را مطالعه کنید.
2- ایجاد تنظیمات اولیه:
شما می بایستی برای استفاده از تکنیک HDR بر روی دوربین های نیکون ابتدا کیفیت تصویر را با فشار دادن دکمه Menu و سپس از طریق وارد شدن به منوی Photo Shooting Menu و سپس انتخاب گذینه Image quality و انتخاب گذینه Fine دوربین را برای اجازه دسترسی به فعال سازی تکنیک HDR تنظیم کنید.
Menu -> PHOTO SHOOTING MENU -> Image quality -> Fine
سپس می بایستی تعیین کنید تا تصاویر به چه حالتی از وضوح رنگ ثبت گردند. در حالت عکاسی HDR بهتر است با ورود به قسمت Photo Shooting Menu و انتخاب Set Picture Control یکی از گذینه های Vivid یا Landscape را بسته به سلیقه خود انتخاب کنید. من همیشه از گذینه Vivid استفاده می کنم.
Menu -> PHOTO SHOOTING MENU -> Set Picture Control -> Vivid & Landscape
اکنون در همان قسمت Photo Shooting Menu می بایست بر روی گذینه Auto distortion control با فشار دادن دکمه OK و انتخاب گزینه ON به دوربین دستور دهید تا اعوجاج تصویر به صورت خودکار بر اساس نوع لنز نصب شده بر روی دوربین تصحیح گردد.
Menu -> PHOTO SHOOTING MENU -> Auto distortion control -> ON
حال باید به دوربین فرمان دهید تا تصاویر را در چه رنج از حساست سنسور یا همان ISO اقدام به تصویر برداری نماید. برای این منظور پس از ورود به بخش Photo Shooting Menu با فشار داده دکمه OK وارد گذینه ISO sensitivity setting شوید. اکنون با ورود به گذینه ISO sensitivity حداقل حساست مجاز جهت تصویر برداری را بر روی عدد 160 قرار دهید.
حال با انتخاب گذینه ISO sensitivity control و فعال کردن آن با انتخاب گذینه ON و سپس مقدار عددی گذینه Maximum sensitivity را بر روی عدد 3200 قرار دهید. با این کار به دروبین های نیکون می گویید که تصاویر ثبت شده حداقل در حساسیت بین 160 تا حداکثر 3200 ثبت گردند و تصاویر دارای نویز کمتری خواهند بود. توجه کنید که تعیین این مقدار از حساسیت بسته به مدل دوربین ها متفاوت است مثلا برای دوربین های سری 3000 نیکون باید رنج حساسیت بین عدد 100 تا 1250 تعیین شود و برای دوربین های سری 5000 رنج حساسیت بین 100 تا 1600 و برای دوربین های سری 7000 و سری فول فریم رنج حساسیت بین 160 تا حداکثر 6400 باید قرار بگیرد. در این رنج حساسیت تصاویر فاقد هر گونه نویز خواهند بود.
3- ایجاد تنضیمات پایه:
اکنون با وارد شدن به بخش Photo Shooting Menu و انتخاب گذینه (HDR (high dynamic range با فشار دادن دکمه OK وارد قسمت تنظیمات HDR شده و سپس HDR mode را بر روی گذینه (On (series قرار دهید.
حال گذینه HDR strength را انتخاب و مقدار آن را بسته به میزان شدت رنگ مورد تمایل خود از مقدار بسیار کم Low تا مقدار بسیار زیاد Extra high تغییر و یا بر روی گذینه خودکار Auto قرار دهید. من همیشه بر روی گذینه Extra high قرار می دهم.
اکنون می بایستی با ورود به بخش Photo Shooting Menu گذینه Active D-Lighting را فعال یا بر روی گذینه Normal و یا Auto قرار دهید. اگر کار با این گزینه را بلد نیستید مطلب "قابلیت Active D-Lighting و ثبت جزئیات بیشتری در تاریکیها و روشناییهادر دوربین های دیجیتال نیکون" را مطالعه نمائید.
Menu -> PHOTO SHOOTING MENU -> Active D-Lighting -> Normal & Auto
اکنون باید تعیین کنید که دوربین در چه مد و پس از طی چه فاصله زمانی از فشردن دکمه شاتر تا ثبت عکس تاخیر داشته باشد. به دوربین دستور دهید تا تایمر خودکار فعال گردد و پس از حداکثر 5 ثانیه از فشار دادن دکمه شاتر اقدام به ثبت عکس نماید. برای این منظور ابتدا واری بخش Custom Setting Menu شوید و سپس با ورد به گذینه Timer/AE Lock گذینه Self-timer را انتخاب نمائید و مقدار گزینه Self-timer delay را به 5s تغییر دهید.
Menu -> Custom Setting Menu -> Timer/AE Lock -> Self-timer -> Self-timer delay -> 5s
حال دوربین را بر روی وضعیت P قرار داده و سپس دکمه شاتر را فشار دهید.
امید وارم تا عکسهای هرچه زیباتری را ثبت کنید. منتظر ارسال عکس های شما جهت انتشار در وبسایت سرزمین دانستنی های حساس کامپیوتر هستیم.
قسمت اول: آشنایی با عکاسی HDR در دوربین های نیکون
قسمت دوم: آشنایی با عکاسی HDR در دوربین های نیکون